Lago di Caldaro Classico Superiore "der Keil" DOC 2021 BIO produkt

Manincor

Lago di Caldaro Classico Superiore "der Keil" DOC 2021

0,75 l

520 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Zrání
5 měsíců v dubových sudech
Potenciál vína
s potenciálem 2 až 5 let
Obsah alkoholu
12,5 %
Odrůda
Schiava

Červené víno z 30 až 100 let starých keřů odrůdy Vernatsch (Schiava). Ve skleničce čistě rubínového odstínu, ve vůni delikátně ovocné, s tóny připomínajícími třešně, rybíz nebo pražené mandle. V chuti šťavnaté, vláčné, s příjemnými ovocnými tóny a jemnou kořenitostí. Víno před nalahvováním zraje po dobu pěti měsíců ve velkých dubových sudech. Mimořádně vydařená Schiava, víno vysoce elegantní, což u této odrůdy nebývá úplně běžné!

Druh vína: suché

Barva vína: červené víno

Země původu: Itálie

Ideální teplota: 14  - 16 °C

Analytické hodnoty: Alkohol: 13 %; Kyselina: 4,9 g/l; Zbytkový cukr: 0,6 g/l

Vinice: Vinice vinařství Manincor jsou vedeny v biodynamickém režimu, tedy bez jakýchkoliv chemických přípravků a postřiků. Vigna „der Keil“ je vinice ve výšce 250 m nad mořem; jižně orientovaná lokalita s výhledem na jezero Kaltern, které patří k nejteplejším v celém Jižním Tyrolsku. Staré vinné révy jsou vedeny tradičním způsobem na vysokých pergolách a pěstovány v písčito-hlinitých půdách bohatých na uhličitan vápenatý. Sklizeň se dělá ručně.

Sklep: Hrozny byly zbaveny stopek a rozdrceny a fermentovány v otevřených dřevěných kádích, částečně za použití kvasinek přirozeně se vyskytujících na hroznech. Kontakt se slupkami trval jeden týden při relativně nízkých teplotách (24 °C). Vůně a chuť vína se vytříbila během pětiměsíčního zrání na jemných kalech ve velkých dubových sudech.

Kdy vypít: 2020 - 2023

Doporučení v gastronomii: Pokrmy s hovězím, jehněčím, kachním masem. Středně vyzrálé sýry.

...

Manincor

Vinařství Manincor patří mezi nejvyhledávanější výrobce vín z Jižního Tyrolska. Jeho historie je více než 400 let stará a po celou dobu je vinařství v rukou jedné rodiny. Současná éra začala v roce 1991, kdy vinařství od svého strýce převzal současný majitel Michael Goëss-Enzenberg. Se svou ženou Sophie začali vinařství transformovat směrem k udržitelnosti a postupně získali pro svá vína organickou a následně také biodynamickou certifikaci Demeter. V roce 2004 otevřeli architektonicky úchvatné moderní podzemní vinařství, hned vedle historického panského sídla Manincor. Vinařství dokonale splývá s vinohradem, využívá geotermální tepelná čerpadla pro vytápění a chlazení a umožňuje výrobu vín tzv. gravitační metodou. Vína vinařství Manincor jsou osobitým vyjádřením rozmanitých podmínek v jednotlivých vinicích. Jsou čistá a krásně elegantní. Pro zrání bílých vín se používají velké dubové sudy, vyrobené ze dřeva pocházejícího z panství Manincor. Červená vína zrají z velké části v barikových sudech.

Ohodnoťte tento produkt

100 %
zboží skladem v Praze

Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.

Sleva 200 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 2500 Kč

Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.

Nová vína
každý měsíc

Vyhledáváme pro Vás zajímavé novinky. Vína ochutnáváme a ručíme za vysokou kvalitu.