Alto Adige Lagrein "Rubatsch" DOC 2018 BIO produkt

Manincor

Alto Adige Lagrein "Rubatsch" DOC 2018

0,75 l

950 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Zrání
16 měsíců v sudech barrique
Potenciál vína
určené k uložení
Obsah alkoholu
13,5 %
Odrůda
Lagrein

Svalnatý a sebevědomý Lagrein pocházející ze špičkové trati. Víno má velmi tmavou, téměř nepropustnou barvu fialového odstínu, ve vůni je expresivní s tóny zralého ovoce, zejména tmavých peckovin, jako je černý rybíz, borůvka nebo švestka. Nechybí ani jemná kořenitost připomínající hřebíček nebo tóny lékořice. Chuť je plná, vrstevnatá, s nádherně integrovanými tříslovinami. Doslova sametové pohlazení na jazyku s dlouho přetrvávající dochutí. Před nalahvováním Rubatsch zraje 16 měsíců v barikových sudech.

Druh vína: suché

Barva vína: červené víno

Země původu: Itálie

Ideální teplota: 16  - 18 °C

Analytické hodnoty: Alkohol: 13,5 %; Kyselina: 5,9 g/l; Zbytkový cukr: 1,3 g/l

Vinice: Vinice vinařství Manincor jsou vedeny v biodynamickém režimu, tedy bez jakýchkoliv chemických přípravků a postřiků. Dvě třetiny hroznů pocházejí z lokality „Rubatsch“ v Terlanu a jedna třetina se pěstuje v lokalitě „Seehof“ v Kalternu. Rubatsch je jihozápadně orientovaná lokalita v nadmořské výšce 250 m nad mořem, kde se půda skládá z písku smíchaného s erodovanými porfyrovými horninami, zatímco lokalita Seehof s výhledem na jezero Kaltern se rovněž nachází v nadmořské výšce 250 m s půdou zahrnující písek a jíl smíchaný s vápencovým štěrkem. Rubatsch dává vínu na jemnosti a eleganci, zatímco tělo a struktura pochází z půdy Seehof. Sklizeň se dělá ručně.

Sklep: Fermentace se slupkami probíhala v otevřených dubových kádích prostřednictvím kvasinek přirozeně se vyskytujících na hroznech. Mladé víno zrálo šestnáct měsíců v barikových sudech, z toho každý pátý byl nový.

Kdy vypít: 2020 - 2025

Doporučení v gastronomii: Srnčí hřbet s vinnou omáčkou.

...

Manincor

Vinařství Manincor patří mezi nejvyhledávanější výrobce vín z Jižního Tyrolska. Jeho historie je více než 400 let stará a po celou dobu je vinařství v rukou jedné rodiny. Současná éra začala v roce 1991, kdy vinařství od svého strýce převzal současný majitel Michael Goëss-Enzenberg. Se svou ženou Sophie začali vinařství transformovat směrem k udržitelnosti a postupně získali pro svá vína organickou a následně také biodynamickou certifikaci Demeter. V roce 2004 otevřeli architektonicky úchvatné moderní podzemní vinařství, hned vedle historického panského sídla Manincor. Vinařství dokonale splývá s vinohradem, využívá geotermální tepelná čerpadla pro vytápění a chlazení a umožňuje výrobu vín tzv. gravitační metodou. Vína vinařství Manincor jsou osobitým vyjádřením rozmanitých podmínek v jednotlivých vinicích. Jsou čistá a krásně elegantní. Pro zrání bílých vín se používají velké dubové sudy, vyrobené ze dřeva pocházejícího z panství Manincor. Červená vína zrají z velké části v barikových sudech.

Ohodnoťte tento produkt

100 %
zboží skladem v Praze

Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.

Sleva 200 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 2500 Kč

Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.

Nová vína
každý měsíc

Vyhledáváme pro Vás zajímavé novinky. Vína ochutnáváme a ručíme za vysokou kvalitu.