Vinice v okolí historického hradu Castello di Tassarolo obdělává rodina La Spinola od roku 1367. I tak lze s nadsázkou hovořit o vinařství jako „vycházející hvězdě“ tohoto regionu. Může za to současná majitelka Massimiliana Spinola, která na jedné straně navazuje na tradice svých předků, ale zároveň patří k lokálním průkopníkům ekologicky šetrných postupů ve vinařství. Vinařství Castello di Tassarolo je certifikované jako organické a Massimiliana při výrobě vín již od roku 2006 praktikuje biodynamické postupy. Celkem vinařství disponuje 20 hektary vinic, na kterých jsou vysazeny odrůdy Cortese di Gavi, Barbera a Cabernet Sauvignon. Kromě biodynamických preparátů se vinařství ve vinicích spoléhá na pomoc koní plemene Comtois. Vinifikace vín Castello di Tassarolo probíhá v nerezových tancích za kontrolované teploty,bez aditiv a s minimem nebo absolutně bez přidané síry. Jsou čistým vyjádřením terroiru místních vinic, což oceňují zákazníci a vinní experti po celém světě.
Majitel: Massimiliana Spinola a Henry Finzi-Constantin
Enolog: Vincenzo Muni
Roční produkce: 100 000 lahví
Rozloha: 20 hektarů
Více informací ↓
Méně informací ↑