Panenský olivový olej má zlatavě žlutou barvu se zelenkavými odlesky. Jeho vůně je elegantní, s nádechem čerstvě posečené trávy, ovocných tónů, zelené petrželky a vlašských ořechů. V chuti je lehce pikantní v závěru s mandlovou dochutí. Řadí se mezi nejlepší panenské oleje s označením Veneto DOP na trhu.
"Chutí a vůní patří k těm nejelegantnějším na trhu" Food blog Gurmanka.cz
"The Best Extra Virgin Olive Oil DOP - Light Fruity" Flos Olei 2014
"The very good Extra Virgin Bonamini Veneto-Valpolicella is an intense limpid golden yellow colour with light green hues. Its aroma is complex and rotund, with elegant hints of unripe tomato and a note of apple, pear and banana. Its taste has ample vegetal and aromatic hints of lettuce and celery, basil and parsley" Flos Olei
Doporučení v gastronomii: Vynikající k lehce grilovaným rybám a bílému masu.