Pecorino Colline Pescaresi IGT 2021
Tip
sommeliera
"Pokud si budete chtít Pecorino užít v rámci gastronomického párování, určitě se doporučuje vyzkoušet kuřecí maso, pokrmy z ryb, ale velmi dobře se k těmto vínům hodí i známý ovčí sýr stejného jména."

La Valentina

Pecorino Colline Pescaresi IGT 2021

James Suckling 92 / 100 Falstaff 91 / 100

0,75 l

330 Kč s DPH
+
Není skladem
Zrání
v nerezu
Potenciál vína
k okamžité konzumaci
Obsah alkoholu
13,5 %
Odrůda
Pecorino

Pecorino je prastará odrůda, která v minulosti téměř vymizela z italských vinic, nicméně v posledních letech zaznamenává výrazný nárůst popularity. Vinařství La Valentina ji dnes má vysazenu na třech hektarech vinic. Vůně vína kombinuje tóny exotického ovoce a květin (hloh, akát) s jemnými medovým nádechem. Chuť je vyvážená, kombinuje šťavnatou kyselinu s tóny citrusů a peckovin. V dochuti se objevuje příjemná mineralita, která vybízí k dalšímu napití.

Druh vína: suché

Ideální teplota: 10  - 12 °C

Vinice: Víno pochází z vinic v majetku vinařství La Valentina. Odrůda Pecorino je vysazena na necelých pěti hektarech, na vinicích s převážně jílovitou půdou. Orientace je jižní, jihozápadní, průměrné stáří révy 15 let, první ročník vína byl 2006. Nadmořská výška vinic 150 – 250 m.n.m. Réva je vedena tradičním způsobem vysoko, prostřednictvím tzv. pergola abruzzese. Sklizeň probíhá ručně, v první polovině září. Výnosy jsou omezeny na 85 hl/ha.

Sklep: Hrozny jsou do vinařství dopraveny v malých bedýnkách, aby nedošlo k jejich porušení. Po jemném lisování probíhá fermentace za kontrolované teploty v nerezových tancích. V nich víno také následně zraje několik měsíců v kontaktu s kvasinkami (sur-lie), s cílem podpořit jeho elegantní a uhlazený charakter. Následně je stáčeno do lahví.

Kdy vypít: 2021 - 2025

Doporučení v gastronomii: Výborné s antipasti všeho druhu, plodům moře, k rybímu fritto misto a k těstovinám a rizotům.

...

La Valentina

Fattoria La Valentina je relativně nové vinařství, které otevřelo své dveře v roce 1990 v objektu staré vinařské firmy z 80. let minulého století v regionu Abruzzy v obci Spoltore ležící na západ od města Pescara severně od stejnojmenné řeky. Založili je bratři Sabatino, Roberto a Andrea Di Properzio. Region Abruzzy se rozkládá po obou březích řeky Aterno (řecky Aternos), která získává jméno Pescara podle svého soutoku poblíž stejnojmenného hlavního města regionu. Oblasti dominují impozantní horské hřebeny pohoří Gran Sasso a Maiella. Toto rodinné vinařství se věnuje pěstování a vinifikaci autochtonních odrůd révy vinné na udržitelných zemědělských a technologických postupech s minimálními zásahy chemie, pesticidů a umělých hnojiv do díla přírody. Mikroklimatické vinohradnické podmínky jsou ovlivněny přímořskými faktory, jelikož úzké pásmo mezi mořem a horami činí pouhých 20-25 km.

 

Tip
sommeliera
"Pokud si budete chtít Pecorino užít v rámci gastronomického párování, určitě se doporučuje vyzkoušet kuřecí maso, pokrmy z ryb, ale velmi dobře se k těmto vínům hodí i známý ovčí sýr stejného jména."

Ohodnoťte tento produkt

Další vína z vinařství

100 %
zboží skladem v Praze

Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.

Sleva 200 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 2500 Kč

Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.

Nová vína
každý měsíc

Vyhledáváme pro Vás zajímavé novinky. Vína ochutnáváme a ručíme za vysokou kvalitu.