Barolo del Comune di La Morra DOCG 2016 Raritní víno
Tip
sommeliera
"Vinařství Marcarini je jedním z nejstarších v obci La Morra. Základem pro jeho vína Barolo jsou hrozny z prestižních poloh Brunate a La Serra. V tomto případě najdete ve víně zastoupení obou tratí."

Marcarini

Barolo del Comune di La Morra DOCG 2016

Wine Enthusiast 93 / 100

0,75 l

890 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Druh
Barolo
Zrání
24 měsíců ve velkých sudech, následně v láhvi
Potenciál vína
určené k uložení
Obsah alkoholu
14 %
Odrůda
Nebbiolo

Toto je nové víno z vinařství Marcarini, z hroznů obou Cru vinařství, tedy vinic La Serra a Brunate. Barva tohoto elegantního Barola je krásná, granátového odstínu doplněná rubínovými odlesky. Na nose objevíte bohaté květinové aroma připomínající fialku nebo tóny růže, které se mísí s drobným peckovitým ovocem a je podtržené jemnou kouřovitostí, mineralitou. Chuť je uhlazená, intenzivní a dlouhá. Víno s velkým potenciálem pro archivaci.

Druh vína: suché

Barva vína: červené víno

Země původu: Itálie

Ideální teplota: 15  - 17 °C

Vinice: Hrozny pochází z vinic v katastru obce La Morra. Toto víno je tvořeno tradičním stylem, jako směs hroznů z více tratí. Vedení révy metodou Guyot. Nadmořská výška vinice je 300 až 380 m.n.m., orientace je jižní a jihozápadní. Hustota výsadby 4000 keřů na hektar. Réva byla vysazena v letech 1978 až 2001. Sklizeň probíhá ručně.

Sklep: Vinařství Marcarini se drží tradičních postupů a všechna Barola tak prochází zráním ve velkých sudech ze slavonského dubu o objemu 1500 až 3000 litrů. Sudy nejsou toustované na ohni. V těchto jemných sudech odrůda Nebbiolo může maximálně rozvinout svou eleganci a sílu. Víno zraje dva roky ve velkých sudech a jeden rok v lahvi.

Kdy vypít: 2020 - 2028

Doporučení v gastronomii: Roštěnky na houbách, jelení medailonky.

...

Marcarini

Vinařství Marcarini je jedním z nejvýznamnějších producentů v oblasti La Morra. Vinařství disponuje mimořádnými viničními polohami a jako jedno z prvních začalo jejich jména již v 50. letech minulého století uvádět na etikety svých vín. Příkladem budiž 150 let stará trať Boschi di Berri, kde jsou mimo jiné vysazeny prastaré keře Dolcetta, které přežily i epidemii fyloxéry. Hrozny Nebbiolo, určené pro výrobu Barola dozrávají na dvou prestižních cru - Brunate a La Serra. Historie prvně jmenované polohy sahá až do 13. století. Vinařství Marcarini je považováno za zástupce tradičního přístupu ve výrobě Barola. Typický je důraz na pečlivou práci ve vinici, přísná selekce hroznů, nízké výnosy a používání velkých sudů při vyzrávání vín. Kromě Nebbiola má vinařství vysazeny na 25 hektarech vinic také odrůdy Dolcetto, Barbera a Moscato. Pokud se v budoucnu rozhodnete vinařství navštívit, najdete ho v historickém centru městečka La Morra, v těsné blízkosti místní středověké věže. Vinařství si zachovává svůj rodinný charakter, od 90. let minulého století ho vede Manuel Marchetti, kterému pomáhají jeho tři děti Francesca, Lisa a Andrea.

 

Tip
sommeliera
"Vinařství Marcarini je jedním z nejstarších v obci La Morra. Základem pro jeho vína Barolo jsou hrozny z prestižních poloh Brunate a La Serra. V tomto případě najdete ve víně zastoupení obou tratí."

Ohodnoťte tento produkt

100 %
zboží skladem v Praze

Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.

Sleva 200 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 2500 Kč

Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.

Nová vína
každý měsíc

Vyhledáváme pro Vás zajímavé novinky. Vína ochutnáváme a ručíme za vysokou kvalitu.