Barolo "Cannubi" DOC 2017 BIO produkt
Tip
sommeliera
Vinice Cannubi je součástí historie nejen oblasti Barolo, ale celého Piemontu. Vždyť nejstarší dnes dochovaná piemontská láhev vína na etiketě prostě uvádí „Cannubi 1752“. Mimořádné vážnosti a prestiže se tedy tato vinice těšila již před stovkami let.

Brezza

Barolo "Cannubi" DOC 2017

Wine Enthusiast 95 / 100

0,75 l

1 250 Kč s DPH
+
Není skladem
Druh
Barolo
Zrání
24 měsíců v sudech ze slavonského dubu
Potenciál vína
určené k uložení
Obsah alkoholu
14,5 %
Odrůda
Nebbiolo

Velké víno z asi nejslavnější vinice Piemontu. Toto Barolo disponuje rubínovo-granátovou barvou, ve vůni působí doslova opojně. Na nose objevíte tóny drobných peckovin, květů růže, pivoňky, fialky, čajových lístků nebo tabáku. Znovu a znovu budete se zájmem čichat ke skleničce. Chuť má vynikající strukturu s dobře propletenými tříslovinami a příjemnou kyselinkou. Slavnostní pití, které můžete bez obav uložit do svého archivu.

Druh vína: suché

Barva vína: červené víno

Země původu: Itálie

Ideální teplota: 15  - 17 °C

Vinice: Hrozny pochází z asi nejslavnější vinice Itálie, vinice Cannubi. Nejstarší dochovaná láhev na jejíž etiketě je uvedeno Cannubi 1752 svědčí o tom, že tato trať byla slavnější dříve než vína Barolo. Je tu jedinečná kombinace půdních profilů, která dává vínům zajímavou kombinaci elegance a síly. Vinice se nachází v nadmořské výšce 250 m.n.m., má jihovýchodní orientaci. Vysazena byla v roce 1994. Vinařství tu má vysazeny klony Nebbiolo Lampia a Nebbiolo Michet. Ruční sklizeň hroznů, réva je pěstována v BIO režimu.

Sklep: Během sklizně v říjnu jsou hrozny pečlivě ručně vybírány a poté transportovány do vinařství v malých plastových košících. Jakmile hrozny dorazí do vinařství, jsou okamžitě zbaveny stonků a pomlety a rychle přemístěny do nerezových tanků s řízenou teplotou, aby prošly fermentací. Alkoholické kvašení obvykle trvá asi 7-8 dní s teplotami, které nikdy nepřesáhnou 26 °C. Macerace hroznů pokračuje po dobu dalších 10 až 15 dnů. Následně je víno přemístěno do cementových sudů, aby prošlo malolaktickou fermentací o teplotě 18 °C. Před lahvováním víno zraje víno dva roky ve velkých sudech o objemu 15 až 30 hl.

Kdy vypít: 2021 - 2035

Doporučení v gastronomii: Zvěřina, hovězí guláš, k dlouho zrajícím sýrům.

...

Brezza

Jedno z legendárních vinařství sídlící v srdci městečka Barolo, lahvující vína ze špičkových poloh jako Cannubi, Castellero nebo Sarmassa. Vinařství založil v roce 1885 Giacomo Brezza, který se svým otcem Antoniem již v roce 1910 uvedl na trh svá první lahvovaná vína. Dodnes jsou stylem vína Brezza považována za ultratradiční. Vína zrají pouze ve velkých sudech ze slavonského dubu, jejich charakteristickým rysem je elegance. V současnosti vinařství vede Enzo Brezza se svým bratrancem Giacomem. Vinařství disponuje 16,5 hektary vinic, z nichž některé pocházejí již z roku 1885. Ve vinicích dodržuje rodina Brezza čistě organické postupy. Ačkoliv se ve výrobě vinařství drží tradičních postupů, co se týká uzávěrů vína, nebojí se inovací. Vinařství Brezza se letos stalo prvním vinařstvím, které se rozhodlo lahvovat základní Barolo pod skleněný uzávěr a vyloučit tak možnost vzniku korkové vady.

Tip
sommeliera
Vinice Cannubi je součástí historie nejen oblasti Barolo, ale celého Piemontu. Vždyť nejstarší dnes dochovaná piemontská láhev vína na etiketě prostě uvádí „Cannubi 1752“. Mimořádné vážnosti a prestiže se tedy tato vinice těšila již před stovkami let.

Ohodnoťte tento produkt

Podobné produkty

Další vína z vinařství

100 %
zboží skladem v Praze

Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.

Sleva 200 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 2500 Kč

Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.

Nová vína
každý měsíc

Vyhledáváme pro Vás zajímavé novinky. Vína ochutnáváme a ručíme za vysokou kvalitu.