0 Kč
senda-66.jpg
senda-66.jpg
  • Červené víno
  • Castilla, Španělsko
  • Suché víno

2014

Senda 66

Toto čisté Tempranillo získalo zlatou a stříbrnou medaili a 92 bodů od Jamese Sucklinga. Staré révy dávají tomuto třešňově červenému vínu hodně hloubky, charakteru a jemnosti. Díky plné chuti a silnému závěru je Senda 66 to pravé s grilovaným masem.   Barva je intenzivní třešňově červená. Vůně rozmazluje aromatickým tělem kořeněných sušených bylin, kávy, zralého ovoce a jemného másla. Plná, teplá a šťavnatá chuť s tóny třešňového ovoce a koření. Silný závěr je „třešničkou na dortu“ tohoto vína.   Tempranillo   Tempranillo je jednou z nejdůležitějších odrůd ve Španělsku, zejména v oblasti Rioja...Více


Rozklad ceny
6 x 194 Kč
Doprava zdarma nad 1 000 Kč
1 2 3 4
5 6 12 18

Celková cena
Přidáno do košíku
Doprava
ZDARMA!

270 Kč
199 Kč

6
Doprava zdarma nad 1 000 Kč
1 2 3 4
5 6 12 18

Skladem

Cena za balení: 1 194 Kč

Popis vína

2014

Senda 66

Toto čisté Tempranillo získalo zlatou a stříbrnou medaili a 92 bodů od Jamese Sucklinga. Staré révy dávají tomuto třešňově červenému vínu hodně hloubky, charakteru a jemnosti. Díky plné chuti a silnému závěru je Senda 66 to pravé s grilovaným masem.

 

Barva je intenzivní třešňově červená. Vůně rozmazluje aromatickým tělem kořeněných sušených bylin, kávy, zralého ovoce a jemného másla. Plná, teplá a šťavnatá chuť s tóny třešňového ovoce a koření. Silný závěr je „třešničkou na dortu“ tohoto vína.

 

Tempranillo

 

Tempranillo je jednou z nejdůležitějších odrůd ve Španělsku, zejména v oblasti Rioja, a lze ji také nalézt ve větší míře v Argentině, Portugalsku a Kalifornii. Často se používá do směsí s Grenache ke změkčení kyselin. Tempranillo zraje rychle, a proto se mu velmi dobře daří v poměrně chladných oblastech. Hrozny dávají tmavě červené víno se středním až plným tělem, střední kyselostí a neutrálním charakterem. Mladá Tempranilla jsou měkká, poddajná a ovocná. U starších vín vznikají často živočišné a rostlinné příchutě, které se postupně vyvíjí v průběhu doby. Vína téměř vždy podstupují zrání na dřevě, které dává chuti náznak vanilky a také velmi dobře funguje pro zjemnění starších vín.

 

La Candelaria

 

Půda, mikroklima a lidská činorodost jsou tři pilíře kvality vinařství La Candelaria. Vyvážením těchto tří faktorů vznikají jedinečná vína. Spodní část vinic se nachází 725 metrů nad mořem a je pokrytá směsí vápence, jílu a písku. Během roku spadne jen malé množství srážek, léta jsou teplá a zimy chladné. La Candelaria vlastní 450 hektarů vinic, na kterých se pěstují tyto červené odrůdy: Tempranillo, Bobal, Monastrell, Garnacha, Cabernet Sauvignon a Syrah. Z bílých odrůd to jsou Viura, Macabeo, Sauvignon Blanc a Airén.

Více

Ocenění

Popis a oblast

  • Zlatá medaile Asia Wine Trophy
  • Doporučené servírování Tapas, grilované maso, španělské pokrmy, guláš, pikantní sýry
  • Obsah alkoholu 14%
  • Zrání 4 měsíce v dubovém sudu
  • Archivace Do roku 2020
  • Uzávěr Korek
  • Doporučená teplota podávání 16 - 18 °C
  • Ročník 2014
  • Země původu Španělsko
  • Vinařská oblast Castilla
  • Typ vína Suché víno
  • James Suckling 92
  • Chuť Robustní & Silné
  • Druh vína Červené víno
  • Odrůda Tempranillo

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Doprava ZDARMA na všechny objednávky nad 1000 Kč – Po Praze doručení ve stejný den (při objednání do 12.30 hodin), celá republika do 24 hodin od objednání do 16.00 hodin.

Garance vrácení peněz

Víno Vám nechutná? Nevadí! Vyzvedneme si víno u Vás a vrátíme Vám peníze za celý karton zpět.

Minimální objednávka 1 láhev

Novinka! Nyní si můžete objednat pouze 1 láhev.