- Červené víno
- Emilia-Romagna, Itálie
- Suché víno
2016
Aurelia Riserva Superiore DOC Sangiovese di Romagna
Skutečně víno k jídlo, které pozvedne každý Váš oběd… Ovocné a kořenité, suché a strukturované. Víno je poměrně intenzivní s převahou tónů zralých malin, třešní a červeného rybízu s lehkými podtóny zemitosti a koření. Toto víno může podpořit spoustu jídel, ale náš tip je olivová tapenáda.
ZDARMA!
Popis vína
2016
Aurelia Riserva Superiore DOC Sangiovese di Romagna
Vynikající Sangiovese Riserva
Toto lahodné Sangiovese zrálo po dobu 6 měsíců v dubových sudech a je bohaté na chutě jako jsou černé třešně, olivy, červené ovoce a čokoláda.
Solidní hluboká, teplá tmavě červená barva. Buket plný černých třešní, tymiánu, levandule, oliv a koření, velmi atraktivní. Vynikající ovocný, široký a svěží. Pěkná komplexní chuť s masitými třešněmi, červeným ovocem, mlékem a čerstvými bylinkami.
Sangiovese
Sangiovese tvoří základ jak velmi silných vín jako Brunello di Montalcino tak i svůdných ovocných vín jako je Chianti. Má tmavou barvu a kombinuje čerstvé ovoce s bylinami, kořením a jemnou kyselinkou. Sangiovese dosahuje těch nejlepších kvalit v Toskánsku a Umbrii, kde dává vína s tříslovinami a kyselinkou a kde se občas objevuje ve směsi s jinými odrůdami.
Emilia-Romagna
Emilia-Romagna je jednou z nejúrodnějších a nejproduktivnějších oblastí Itálie. Je to dáno zejména účinkem Jadranu, který má na místní klima zásadní vliv. Emilia-Romagna se také nazývá "břicho Itálie", protože odtud pochází mnoho kulinářských specialit jako jsou Parmská šunka, Parmezán, Mortadela a ocet balsamico. Vinice se rozkládají na úbočí kopců a nacházejí se na severovýchodě oblasti, kde silný severní vítr vane přes rovinatou krajinu. Zejména jara a zimy jsou často chladné a mlhavé. Vzhledem k tomuto počasí se zde vyrábějí především svěží, lehká vína.
Popis a oblast
- Doporučené servírování Těstoviny, pizza, grilované maso, jehněčí, Ossobucco, zrající sýry
- Odrůda Sangiovese
- Zrání 6 měsíců v dubovém sudu
- Archivace Do roku 2023 nebo k okamžité konzumaci
- Uzávěr Korek
- Doporučená teplota podávání 16 - 18 °C
- Ročník 2016
- Země původu Itálie
- Vinařská oblast Emilia-Romagna
- Druh vína Červené víno
- Typ vína Suché víno
- Chuť Bohaté & Chutné
- Obsah alkoholu 13%